Husdjursförsäkring

Har man husdjur som man tycker väldigt mycket om kan det vara en väldigt klok idé att försäkra dem. En djurförsäkring kan tecknas för de flesta husdjuren men det är främst för katter, hundar och hästar. Det beror på att de är lite dyrare och har fler och större kostnader än exempelvis marsvin. Djurförsäkringar är viktiga att ha eftersom de täcker oförutsedda kostnader. Man kan aldrig veta när ens djur måste göra en dyr operation hos veterinären och att vara tvungen att välja mellan djurets liv och kostnaden är inte kul alls. Med en försäkring så står försäkringsbolaget för sådana kostnader och man slipper själv ta ställning till vad ens djur är värt.

En djurförsäkring skyddar mot kostnader i samband med skada eller sjukdom hos djuret. Det kan vara alltifrån dyra operationer till allergiundersökningar eller borttagning av fästingar. Dessutom finns det ofta ett skydd ifall djuret skulle gå bort eller vara tvunget att avlivas. Då kan man få ekonomisk ersättning från försäkringsbolaget. Sker det genom en olycka blir ersättningen högre. En av de vanligaste orsakerna till katter och hundars skador eller bortgång är tyvärr trafikolyckor.

Det kan alltså vara klokt att ha en djurförsäkring, dels för att skydda sina djur och dels för att själv inte behöva avgöra vad ens djurs liv är värt.